Fruitteeltbedrijf ‘De Kleinfruitboerderij’

Tussen de laanboomtelers gelegen vlakbij rivier en uiterwaarden van de Waal ligt fruitbedrijf ‘De Kleinfruitboerderij van ons, Jessica en Gerwin van Maanen.

Op het bedrijf telen wij sinds 2002 rode bessen en frambozen. Op ons bedrijf hebben we ook en eigen koelcel en een sorteerplek.

Het bedrijf is 3 ha groot en wij telen de rassen Tulameen (zomerframboos), Kweli (herfstframboos), Kwanza (herfstframboos), Rolan (midden vroege rode bes) en Rovada (latere rode bes)

Op ons bedrijf leer je alles over fruitteelt van frambozen en rode bessen, de soorten en hoe ze proeven, hoe bloesem een vrucht wordt, wanneer welke fruitsoort rijp is etc.

In onze gaarden staan ook hommelkastjes en in voorjaar en zomer heeft een imker bijenkasten in onze gaard staan voor de bestuiving van onze fruitsoorten en het maken van honing.

We zijn zelf enthousiaste oude trekkers verzamelaar en hebben dan ook een paar leuke oude fruittrekkers in onze schuur staan.
Op ons Fruitbedrijf bieden wij tevens rondleidingen voor groepen waar we graag uitleg geven over onze producten en teelt.