Boomkwekerij ‘De Batterijen’

Tussen Dodewaard, Kesteren en vlakbij Ochten en Opheusden ligt boomkwekerij en groencentrum‘De Batterijen’, eigendom vanons: Erik en Maurita Stuurbrink en dochter Elseliene die werkzaam is binnen ons bedrijf, één van de vijf kinderen. Erik heeft het familiebedrijf in 2010 overgenomen van de  eigenaar van het Betuws Fruitpark dat ertegenover ligt en waar diverse fruitrassen te zien zijn en een speeltuin gehuisvest is.

Op onze boomkwekerij worden diverse soorten laanbomen envruchtbomen gekweekt.Denk dan bijvoorbeeld aan coniferen, beuken, liguster etc.
Van de vruchtenbomen kweken we klein_ &zachtfruitzoals  bessen, frambozen, perziken, nectarines, bramen, maar ook hardfruitbomen als appel, peer, pruim, kers.
We kweken bomen in alle maten, struiken, half- en hoogstam etc. Dit doen wij op stukken grond verdeeld door de Betuwe. Wij telen duurzaam onder de voorwaarden van milieukeur.

Tevens hebben we een eigen ontwerpbureau waarin we beplantingsplannen kunnen ontwikkelen, voor de particuliere tuin, landschappen, instanties en overheden. Ook hebben we een tuincentrum waar we o.a. onze eigen gekweekte bomen verkopen.

Op ons bedrijf kun je leren wat enten en occulerenvan bomen is, waarom het nodig is. Daarbij leer de verschillende bomen herkennen, leer je over typen bomen zoals laanbomen, sierbomen, fruitbomen etc, leer je over sapstromen in de boom. En waarom kun je bomen en struiken niet elk moment van het jaar verplaatsen. Wanneer het wel kan en waarom, daar kun je op ons bedrijf van alles over leren.

Ons bedrijf heeft ook een webshop waar u bomen, struiken etc. kunt bestellen online.