Fruitteeltbedrijf Vilier

Midden in de appel- en perenboomgaarden in Wely, Dodewaard ligt Fruitbedrijf Vilier van Toon en Ageeth Vilier en  dochter Lianne. Dichtbij Herveld, Zetten en op steenworpafstand van de dijk en uiterwaarden van rivier de Waal en de A15.

Wij telen appels, peren en pruimen. De verschillende appelrassen die we telen zijn: Braeburn, Elstar en Jonagold. Daarnaast vind je  verschillende soorten peren op ons bedrijf, namelijk Conference, Gieser Wildeman,  Beurre Alexandre Lucas en Triumph. Opal, Monsieur Hatif – ook wel wijnpruim genoemd – en Reine Victoria zijn onze pruimensoorten.

Je leert op ons bedrijf alles over de teelt van de verschillende fruitsoorten, hoe ze smaken en hoe je ze herkent, waarom snoeien nodig is, hoe bloesem een vrucht wordt, wanneer welke fruitsoort rijp is, hoe je fruit plukt en soms kun je zelf een appel of peer plukken.

Op ons Fruitbedrijf bieden wij tevens een agro-toeristische activiteit aan. Zo kun je bij ‘Tante Ageeth’ een kookworkshop (High tea en Groente Geheimen) boeken met een groepje en heeft Ageeth overheerlijk appelsap.

Ook doen we mee met de Landelijke Appelplukdag.